Flashback: Remastered Edition (Nintendo Switch)

Vuonna 1992 julkaistu Flashback on yksi nuoruuteni peleistä, josta minulla on lämpimiä muistoja. Tuli pelattua kyseistä peliä aika paljon MS-DOS:lla aikoinaan.

Viime syksynä pelistä julkaistiin remasteroitu 25-vuotisjuhlaversio Nintendo Switchille ja sehän piti ottaa testiin.

Grafiikoita ei ole yritettykään päivittää tälle vuosituhannelle – ja hyvä niin, sillä peli näyttää edelleen tyylikkäälle ja miellyttävälle. Hyvällä maulla tehdyt 2D-pelit kestävät paljon paremmin aikaa kuin varhaiset 3D-pelit.

Yllätyin itsekin, että peli tuli myös pelattua kokonaan läpi. Uuteen versioon lisätty kelaustoiminto (kuoleman koittaessa voi kelata aikaa taaksepäin) helpotti tässä onneksi paljon, sillä ilman sitä ohjain olisi lentänyt varmasti monesti seinään – sen verran äkkikuolemia peli nimittäin tarjoaa.

Olisipa mukavaa, jos myös kaksi ensimmäistä Prince of Persiaa julkaistaisiin Switchille. Mielellään samanlaisella kelaustoiminnolla :)