Käytiin pääsiäisen alusviikolla Rukalla. Ohessa lyhyt video reissusta:

Vuosi sitten kävimme Itävallassa, mutta tänä vuonna halusimme Lappiin (okei, Ruka ei kai vielä Lappia ole), jotta pääsimme helposti harrastamaan myös murtomaahiihtoa omilla kamoilla. Niin hurjalta kuin se kuulostaakin, niin kustannuksia vertailtaessa viikko Alpeilla on samaa tasoa tai jopa halvempi kuin laskureissu Pohjois-Suomeen.

Matkustimme lentäen, meno-paluu noin 150 euroa, suksipusseista 15 euroa lisämaksua. Rukankylän keskusaukiolta kotiovelle Töölöön kellotimme 4,5 tuntia, ei mikään supernopea, mutta aina autolla ajamisen voittaa.

Rukalla tuli huomattua tosin, että jos majoitus on yhtään kauempana Rukankylästä - kuten meillä oli - niin auto tulisi olla. Matkalla hissille jouduimme tarpomaan osan matkasta hangessa tienvarrella, kun kevyenliikenteenväylää ei ollut. Ski bus kulkee harvoin ja kiertää niin pitkää lenkkiä, että nopeampaa oli se pari kilometriä kävellä kuitenkin.

Olen käynyt itse viimeksi Rukalla joskus vuosituhannen vaihteessa, jolloin oli alkukausi menossa ja auki oli pari hassua rinnettä ja street, mikä teinille toki hyvin riittikin. 

Paljon on Rukalla uutta taloa ja kauppaa tullut 15 vuoden aikana. Tällä kertaa olivat myös kaikki rinteet & hissit avoinna.

Mielestäni Ruka on mukavan kompaktin kokoinen, kaikki rinteet ovat saavutettavissa nopeasti ilman tappavan pitkiä siirtymiä. Sään osalta sattui kohdalle koko kirjo: lumisadetta, aurinkoa, pakkasta ja plussaa. Parina päivänä tuli ihan reilusti lunta, jolloin aamulla oli mahtavaa pöllyttää metsäpätkiä ensimmäisenä. 

Rinteissä oli myös yllättävänkin hyvin tilaa, kunnes vasta Pitkäperjantaina alkoi paikat ruuhkautua.

Myöskin murtomaahiihtoreiteistä jäi hyvä maku, pääsi riittävän nopeasti metsään, eikä joutunut liiaksi hiihtelemään mökkikylien keskellä. 

Laskettelukeskuksien ravintoloiden suhteen ei yleensä ole juuri odotuksia, mutta Stefan’s Steakhouse oli erittäin positiivinen yllätys: parhaita pihvejä, joita on tullut vähään aikaan Suomessa vastaan. Toki aina vähän syö miestä tämä Suomi-meininki, jossa kaksi drinkkiä ja lasi viiniä yli kaksinkertaistaa aterian hinnan.

Rukalla tulee varmasti käytyä toistekin, joskin ensi kerralla riittäisi viikon sijasta pitkä viikonloppu. Lisäksi lentäen matkustaessa ja budjetin niin salliessa, majoitus olisi hyvä varata Rukankylästä tai sen välittömästä läheisyydestä.