Aina tekee hyvää haastaa vähän itseään ja kokeilla uusia juttuja. Viime kevääni 30 vuotta täytettyäni ostin itselleni lonkkarin, eli longboardin

Minullahan ei ole minkäänlaista aikaisempaa skeittikokemusta, lautailulajeista olen harrastanut vain jonkin verran lumilautailua. Ostin laudan Helsingin Boardsportista, josta tällainen keltanokkakin sai oikein mainiota palvelua.

Ensimmäiset kerrat laudan päällä olivat varsin jännittäviä ja teki mieli ihan suosiolla hakeutua sivuun ihmisten ilmoilta paitsi pienen häpeän, niin myös ulkopuolisten turvallisuuden vuoksi. Yllättävän nopeasti hommaan kuitenkin sai otetta ja lauta alkoi taipumaan haluamaani suuntaan. Potkutekniikkaa piti alkuun ihan ajatuksella treenata ennen kuin tekemiseen sai sellaista rentoutta, ettei tarvinnut kaiken aikaa kääntää katsetta alas jalkojen asettelua varten. 

Etukäteen askarrutti, että jaksaako lonkkarointi innostaa alkuinnostusta pidemälle. Omalla kohdallani mielenkiinto säilyi ja mielestäni lonkkari onkin täydellinen kulkuväline laiskoina kesäviikonloppuina, jolloin ei ole mitään varsinaista kiirettä. Fillariin verrattuna meno on hitaampaa, mutta paljon mielenkiintoisempaa. 

Ohessa video eräästä syyskuisesta päivästä, jolloin tuli kruisailtua Helsingin Katajanokan suunnalla.