Päivitin sivustoa pitkästä aikaan. Blogiin ei ole tullut kirjoitettua osin senkään takia, että vanhaa sivustoa ei ole kehdannut mainostaa vanhentuneen tekniikan takia. Mobiilitukea ei ollut, jaetut kirjoitukset näkyivät Facebookissa miten sattuu ja niin edelleen.

Nyt tämä on viimein responsiivinen, eli skaalautuu erikokoisille ruuduille kivasti. Ulkoasu on minimalistinen verrattuna aikaisempaan. Jännittävämpiä fontteja olisi voinut käyttää, mutta pitää katsoa niitä myöhemmin. Ehkä.

Ensi vuonna julkaistava Drupal 8 pyörii alla. Flat-File CMS -ratkaisu olisi ollut toki trendikkäin ratkaisu, sillä onhan Drupal järkälemäinen alusta tällaiselle pienelle blogille. Itseäni kiinnosti kuitenkin testata ihan oikean sivuston kehittämistä Drupal 8:lla. 

Drupalin coreen on lisätty paljon entisiä contrib-moduuleita, joten tämä sivusto oli mahdollista rakentaa pelkästään core-moduuleita käyttämällä. Drupalin coressa on jatkossa muun muassa Views, CKEditor ja tuki konfiguraation exportoinnille (Features-moduulin rooli pienenee). 

Samalla tuli siirrettyä sivusto vanhasta webhotellista Tilaa.comin VPS-pannulle – ihan jo senkin takia, että saa riittävän tuoreen PHP-version ajoon (D8 vaatii vähintään 5.4.2). 

Nyt kun tekniikka on ajantasalla, niin ei muuta kuin blogikirjoituksia eetteriin. Pidemmille kirjoituksille oma blogi on edelleen mielestäni luonteva ratkaisu, sillä haluan täyden kontrollin omaan sisältööni.