Kuluva vuosi on ehtinyt jo helmikuun puolelle, mutta ajattelin silti kirjoittaa viime vuoden tapaan pienen katsauksen edelliseen vuoteen.

Vuosi 2011 oli varsin suurien muutosten aikaa elämässäni. Aloitin kesällä työt Mearrassa, jonka myötä muutimme Lappeenrannasta Helsinkiin. Syksyllä ostimme ensiasunnon, jossa olemme asuneet nyt reilut kolme viikkoa.

Keväällä en ollut töissä, vaan keskityin opintoihin suorittaen jäljellä olleet kurssit, mukaanlukien rästissä olleet ensimmäisien vuosien peruskurssit. Oli suorastaan mukavaa laskea fysiikkaa ja matematiikkaa pitkästä aikaan, varsinkin kun siihen pystyi oikeasti keskittymään pitkiä aikoja – jopa päiviä – kerrallaan. 

Nyt pitäisi vain jostain kaivaa motivaatio ja raivo kandin sekä diplomityön kirjoittamiseen. Rehellisesti sanoen tällä hetkellä innostus ei ole hirveän suurta. Haluan kuitenkin valmistua, sillä caseja on kiva closata, kuten kaveri sanoi naimisiin mennessään.

Blogissani oli varsin hiljaista, sillä julkaisin vain kahdeksan kirjoitusta. Poliittisia kirjoituksia oli suhteellisen monta, sillä kirjoitin valtion menoista, sosiaaliturvasta ja Yleisradion toimenkuvasta.

HeiaHeia stats 2011

Urheilun saralla vuosi alkoi innokkaasti, sillä olin juossut yli 300 km jo huhtikuun puoleenväliin mennessä. Juoksin elämäni ensimmäisen puolimaratonin, Helsinki City Runin. Puolikas taittui aikaan 1:49:03. Kevään jälkeen juoksuinnostus kuitenkin hiipui ja vuodessa tuli lopulta juoksua suunnistukset mukaanlukien 462 kilometriä.

Aloitin pelaamaan jälleen salibandya monen vuoden tauon jälkeen. Kaikkiaan tuli pelattu 37 kertaa. Mukavaa pelata jälleen ja huomata, miten pikkuhiljaa taidot kehittyvät.

Yksi motivaattori salibandyn aloittamiselle oli kesällä Bratislavassa Slovakiassa pelattu Slovak Open -turnaus, jossa kävimme useista joukkuelajeista MM-mitaleita keränneellä Foxy Ladies -possella pelaamassa. Hauska turnaus ja mahtava reissu muutenkin.

Lake Balaton

Slovakian turnauksen perään tuli käytyä Balaton Sound -festivaaleilla Unkarissa ja Wienissä ihan vaan palloilemassa turistina. Duunin myötä kävin ensimmäistä kertaa elämässäni DrupalConissa, joka järjestettiin Lontoossa. Syksyllä kävimme parin kaverin kanssa Saksassa katsomassa pari jalkapallopeliä. Dortmundin yli 80 000 katsojaa ja mieletön fanikatsomo oli melkoinen kokemus.

Xboxin pelaaminen jäi hieman vähemmälle tänä vuonna kaikkien muiden kiireiden takia. Kehuttu Deus Ex jäi kesken kuten ykkösosakin, vaikka peli sinällään on ihan OK. Ei kuitenkaan aiheuttanut mitään pakottavaa tarvetta päästä läpi. Syksyn iso juttu oli tietysti Battlefield 3, mutta sekään ei aiheuttanut Bad Company 2:n kaltaista innostusta.