Otetaanpa katsaus edelliseen vuoteen joidenkin mielenkiintoisten numeroiden valossa. Kun käyttää erilaisia web-palveluita, niin kertyy myös mielenkiintoista statistiikkaa.

24 blogikirjoitusta, 439 tweettausta

Aloin kirjoittamaan blogia helmikuun lopulla. Vuoden loppuun mennessä julkaisin 24 blogikirjoitusta, eli en ihan niin montaa, mitä olin kuvitellut. Minulla kertyy paljon drafteja, mutta en saa puserrettua niistä julkaisukelpoisia kirjoituksia. Tämä kuitenkin muuttunee helpommaksi kaiken aikaa, joten tänä vuonna blogi toivottavasti päivittyy hieman ahkerammin.

Suosituimmat blogikirjoitukset Google Analyticsin perusteella olivat:

Kuten monien muidenkin blogien kohdalla, on kirjoitusten kommentointi tapahtunut yhä useammin Twitterissä tai Facebookissa. Spämmibotit kuitenkin pommittivat kommenttilomaketta 6525 kertaa Mollomin tilastojen mukaan.

Twitterissä tweettasin 439 kertaa. Twitterin suosio maailmalla hämmästyttää vieläkin, sillä keskustelua varten kyseinen palvelu on edelleen varsin kankea. Lisäksi väitän, että maailma ei olisi tarvinnut URL shortenereiden uutta tulemista. Avoimena palveluna Twitter on kuitenkin erinomainen foorumi esimerkiksi IT-alan ammattilaisten linkkien jakamiseen.

En äkkiseltään löytänyt keinoa tarkastella Facebookin tilastoja, esimerkiksi status-päivitysten lukumäärää. Onkohan moinen edes mahdollista?

100 urheilusuoritusta

HeiaHeia on mukava, pikkuhiljaa kehittyvä palvelu, jossa voi jakaa kavereiden kesken tietoa omista liikuntasuorituksistaan. Vaikka HeiaHeian idea onkin, että myös hyötyliikunta merkataan palveluun, niin itse olen kirjannut vain liikkumiset, jotka ovat vaatineet juoksukenkien sitomista jalkaan tai salille lähtemistä. Suosituin urheilumuoto oli juokseminen, 56 lenkkiä. Salillakin tuli käytyä 27 kertaa kevätkaudella, kun firma vielä maksoi kuukausimaksut.

Suurin ongelma on selkeästi, että liikunnasta puuttuu säännöllisyys. Mukaan mahtuu niin 15 suorituksen huippukuukausia, kuin kolmeen suoritukseen jäänyt häpeällinen joulukuukin. Ilahduttavinta oli, että suunnistamassa tuli käytyä Jukolan viestin lisäksi 11 kertaa. Jos lasketaan suunnistukset mukaan, niin viime vuonna tuli juostua yhteensä 68 kertaa, keskimäärin 64 minuuttia ja 8,25 kilometriä. Viikottain tuli siis juostua vain 1,3 kertaa, tämä keskiarvo tulee saada tänä vuonna reilusti yli kahden. 

Vuoden erikoisuutena oli suofutispelit Hyrynsalmen MM-turnauksessa, josta kotiintuomisina hopeaa. 

Swamp Soccer World Championships 2010. Silver medals.

Satoja tunteja Xboxin parissa

Linkitin Xbox Live -tunnukseni Raptr-palveluun vuoden 2009 lopulla. Raptria voisi kuvailla jonkinlaiseksi sosiaaliseksi peliyhteisöksi, jonka käyttäjätunnukseen voi linkittää esimerkiksi Xbox Liven, PlayStation Networkin ja Steamin käyttäjätilit, joista Raptr osaa sitten onkia dataa. Palvelussa näkee mm. mitä kaverit pelaavat tällä hetkellä.

Valitettavasti Raptrista ei saa vuosikohtaisia tilastoja ulos, mutta all-time top 6 -lista löytyy ja se näyttää seuraavalta:

  • 155h Call of Duty: Modern Warfare 2
  • 91h Battlefield: Bad Company 2 
  • 72h Mass Effect 2
  • 57h Call of Duty: Black Ops
  • 46h Dragon Age: Origins
  • 45h Halo: Reach

Modern Warfare 2 julkaistiin 2009, jonne myös suurehko siivu pelitunneista jää. Online-pelien lisäksi listalla on kaksi BioWaren massiivista yksinpeliä: Mass Effect 2 ja Dragon Age: Origins. Vaikka Mass Effect 2 ei tavoittanutkaan ensimmäisen osan eeppisyyttä, niin hiottu pelimekaniikka ja loistava dialogi nostavat sen mielestäni vuoden peliksi. Pelasin pelin kaksi kertaa läpi, mitä kohdallani tapahtuu hyvin harvoin.  Dragon Agen pelitunnit sisältävät vain yhden, paikoitellen hyvin puuduttavan läpipeluun. 

Vaikka Black Opsissa olikin paljon pieniä Modern Warfare 2:n ongelmia, niin alkuinnostuksen jälkeen olen palannut pelin pariin vain satunnaisesti. Bad Company 2 julkaistiin jo keväällä, mutta itse en syttynyt kankealta tuntuneesta betasta ja ostin pelin lopulta vasta syksyllä. Olisi kannattanut hommata jo keväällä, sillä tiimipeliin voimakkaasti kannustava pelihän on aivan loistava. 

Vierailuja naapurimaissa

Viime vuonna tuli tehtyä kolme ulkomaanvisiittiä.

Tammikuussa kävimme Tukholmassa risteilemässä eri yliopistojen elektronisen musiikin kerhojen kesken. Mukana siis Techmu, Entropy, Hytky ja Spinni. Oli hauskaa käydä todella pitkästä aikaa rehellisellä ruotsinristeilyllä. 

Pääsiäisenä kävimme loistavalla porukalla Pietarissa viiden vuoden tauon jälkeen. Ladoja näkyi paljon vähemmän liikenteessä. Tykkään Pietarista ja siellä tulee käytyä varmasti vielä jatkossakin. Onhan se Lappeenrannasta katsottuna lähempänä kuin esimerkiksi Helsinki!

Kesälomalla ajelimme autolla halki Suomen ja aina Norjan Tromssaan asti. Norja on upea maa, jossa tekisi mieli pysähtyä valokuvaamaan maisemia jokaisen mutkan jälkeen. 

Driving to Norway