Hybridin neljäs albumi Disappear Here julkaistiin maaliskuun lopussa. Jykevää breakbeatia, elokuvamaisia orkesteriosuuksia ja elektronisia soundeja älykkäästi yhdistelevän walesilais-ryhmän uusi albumi on omalla kohdallani aina merkittävä tapahtuma. 

Suurin muutos aikaisempaan on laulaja Charlotte Jamesin liittyminen kokoonpanon kolmanneksi jäseneksi. Kuitenkaan ei tässä mistään varsinaisesta uudistumisesta voida puhua, vaan kaikenkaikkiaan materiaali on hyvin tutunkuuloista, erinomaisesti tuotettua Hybrid-soundia.

Charlotte on mainio laulaja ja hänen mukaantulonsa saa kokonaisuuden kuulostamaan yhtenäiseltä, mutta paikoin tulee fiilis, että ilman vokaalejakin pärjäisi mainiosti. Harvoista instrumentaaleista täytyy mainita albumin avaava erinomaisen rokkaava Empire, joka on kehittynyt tähän muotoonsa vuosien takaisesta remixistä Harry-Gregson Williamsin You Can Save Her -biisistä (Deja Vu -elokuvan soundtrackilta). 

Disappear Here ei ole yhtä elokuvamainen kuin edellinen I Choose Noise -albumi, vaikka Hybridin duuni elokuvien sountrackien parissa kuuluu toki edelleen ja Prahan filharmoninen orkesteri soi biiseissä komeasti. Albumin ongelmiksi voi laskea niukan uudistumisen lisäksi tasapaksuuden - pari selkeämpää kohokohtaa olisi piristänyt kuuntelukokemusta kummasti.

Hybrid näyttää esimerkkiä, kuinka nykypäivänä tulee myydä fyysisiä albumeita, jos täysin digiaikaan ei haluta hypätä. Levyn voi ostaa suoraan Hybridin sivuilta ja muutamalla lisäeurolla voi samalla tilata t-paidan. Levyn ostettua biisit voi ladata suoraan joko mp3- tai FLAC-formaatissa, joten albumia pääsee kuuntelemaan saman tien. Näin sen homman pitää mennä, itse ostin albumin lisäksi t-paidan, jolloin hinnaksi tuli yhteensä kohtuulliset 23 euroa. 

Hybrid - Disappear Here

Albumi on kuunneltavissa myös Spotifyssa.